4 mærkelige juleskikke fra hele verden

I Norge gemmer de kostene julenat. Islændingene brænder juletræet af, og i Italien deler en hekselignende kvinde slik ud til børnene. Men den mærkeligste juletradition har japanerne. Den gætter du aldrig, hvad går ud på.

Der er sikkert en del udlændinge, der mener at vi har nogle sære juletraditioner her i landet. Som f.eks. at gå i julesweaters. Måske undres de også, fordi de har nogle endnu mere underlige traditioner selv. Hør blot her!

I Norge gemmer de kostene

Rundt om i sogn og fylke i Norge gemmes alle koste julenat, for at undgå at hekse og andet troldskab hugger dem. For netop julenat skulle den slags personager være ude og lede efter næste års transportmiddel – og de vil ikke betale for det.

For en sikkerheds skyld er der derfor også opstået en tradition for, at der skydes op i luften med geværer eller fyrværkeri for at holde heksene på afstand.

Islændingene brænder juletræet af

Som afslutningen på julen brænder islændingene juletræet af til Helligtrekonger den 6. januar. Det sker for at markere julens afslutning. I samme anledning holdes der alfefest, hvorfor både voksne og børn er klædt ud som alfer.

I Italien drager julemandens kone ud med slik

Hvis du ikke allerede vidste det, så lad os slå fast, at julemandens kone er en heks. Tilmed en gammel og grim en af slagsen. I hvert fald hvis du spørger italienerne.

Ifølge det italienske sagn ”La Befana” farter en gammel, grim kone som heks rundt på sit kosteskaft juleaften. Herfra uddeler hun slik til alle de børn, hun møder på sin vej.

Historien om ”La Befana” er så stor en del af den italienske juletradition, at børnene dernede også omtaler hende som julemandens kone!

Ergo er julemandens kone en heks!

Japanerne har den mærkeligste juletradition

Selv om de tre ovenstående traditioner kan virke lidt sære, kommer de slet ikke op på siden af japanernes. For selv om julen ikke er specielt stor i Japan, er flere og flere japanere begyndt at fejre den.

Hvordan, spørger du måske – og tænker du noget med juletræ og gaver, må du tænke om igen.

Gaver kan de godt finde på at give. Men julemiddagen skal indtages på Kentucky Fried Chicken. Basta! Den amerikanske restaurantkæde har været så ihærdige med deres markedsføring, at en tur på KFC juleaften er blevet indbegrebet af juletradition hos japanerne.

Så det er ikke kun Coca-Cola, der har kunnet rykke ved juletraditionerne rundt om i verden.