Christmas Sweaters

I løbet af få år er christmas sweater blevet en trend i USA. I denne blogpost skal vi tage et kig på historien bag en af de største butikker og producenter af disse sweaters.

“Første gang jeg lagde mærke til det var i 2011, da folk holdt ugly christmas sweaters fester hjemme” siger Fred Hajjar som har stiftet UglyChristmasSweater.com

Virksomheden, som er beliggende i Detroit, er en af de største producenter og forhandlere af christmas sweaters.

“Jeg så at julesweaters blev solgt på eBay for $100-$300 pr styk” siger Hajjar, som tidligere har drevet webshop med film-effekter. Så bestemte han sig for at satse op disse grimme sweaters som “alle” vil have.

Stor vækst for christmas sweaters

Sammen med broderen Mark lancerede han hjemmesiden og butikken i slitningen af 2012. Det første år solgte de christmas sweaters for mere end $40.000. “Vi kom for sent i gang og havde begrænset lagerbeholdning” siger Hajjar.

Året efter øgede indtægterne med 200% og i 2015 solgte de ugly christmas sweaters for mere end $5.500.000! De har 30 heltidsansatte og yderligere 20 sæsonansatte.

Trenden forandrer sig

Den oprindelig ide bag julesweatrene var et retro-tema, som skulle minde om noget bedstemor kunne have strikket. I de sidste år har tingene forandret sig, og nu bliver sweaters mere bizarre og banale. Nu er det 3D sweaters og julesweaters med lys og lyd og sweaters med ægte julepynt. Kun fantasien sætter grænser!

I tillæg er det blevet mere og mere almindeligt, at virksomheder får lavet egne julesweaters med logo eller slagord på. Sidste år fik virksomheden en bestilling på over 500 julesweaters fra Uber!

Brødrene ved ikke hvor længe trenden kommer til at vare, men de blevet overraskede hvert år, over hvor stærkt trenden vokser og at de hvert år har øget omsætningen.