Har du lyst til lidt ekstra krydderi til julefesten?

Alle højtider har deres eget særpræg og egne traditioner på godt og ondt, men der findes vel næppe nogen højtid, som kommer i nærheden af julen, hverken i varighed eller i opbyggede forventninger hos både store og små. Særligt børnene har en egen evne til at sætte fantasien i sving lang tid i forvejen, og der skal ikke meget til før de begynder, at føle forventningens glæde op mod den store højtid. I både skoler og børnehaver fabrikeres julepynt og julegaver til den store guldmedalje, og der hviskes og tiskes i krogene om hvad man ønsker sig, og hvad man tror man får i julegave.

Jo nærmere man kommer julen, desto større bliver forventningerne, og når julegaveindkøbene for alvor sætter i gang, er det næsten uudholdeligt for de små julenisser. Her er der en række ting man kan gøre for at aktivere børnene, blandt andet ved at lade dem deltage i forberedelserne. Det er altid noget særligt når hjemmelavet julepynt og julegodter kommer på bordet, og samtidig er det en fin aktivitet som hele familien kan være med til.

Har man ønske om ekstra krydderi på forberedelserne, og samtidigt markere højtideligheden lidt mere end bare sammenværet, kan man passende finde nissehuerne frem. Eller hvad med matchende grimme julesweaters? Tænk engang hvor hyggeligt det er at sidde rundt om et julepyntet bord, med juledug og måske tøj i samme mønster. Ikke bare skaber det samhørighed i familien, med fælles aktivitet, det er også sjovt at klæde sig efter årstiden, og hvad passer bedre til jul, end julesweaters til hele familien.