Hvorfor fejrer vi egentlig jul?

Julen er utvivlsomt en af de mest populære højtider i Danmark, og næsten uanset hvem man spørger, så har de et eller andet forhold til julen.

Selv folk, som overhovedet ikke har noget forhold til kristendom eller andet religiøst tilhørsforhold, fejrer ofte jul på lige linje andre, om ikke andet fordi den simpelthen er et hyggeligt lyspunkt i en ellers mørk og trist årstid. Desuden findes ingen anden højtid, som i samme grad samler familien, som julen, og særligt de mindste glæder sig bravt til juleaften da denne dag, som de fleste ved, er forbundet med uddeling af gaver.

Den præcise årsag til fejring af julen er noget usikker - nogen mener det er fordi den symboliserer tiden da Jesus blev født, mens andre mener, at det er en gammel hedensk tradition.

Uanset årsag, så er de allerfleste enige om, at den bør fejres efter gamle nordiske traditioner. God julemad, julegodter, juletræ og andet julepynt. Mange tager festtøj på til juleaften, som kan være alt fra jakkesæt, til en mere afslappet garderobe, som eksempelvis matchende julesweaters. Nogle har et fuldt sæt juletøj, som udover julesweaters, også indbefatter alt fra undertøj og sokker i tilsvarende mønster og ikke at forglemme, den altid klædelige nissehue.