Julemænd på den forkerte side af loven

Forleden kunne du læse om de knapt så behagelige sider af julemanden. I denne uge fortsætter vi med beretninger om folk, der enten har givet sig ud for julemanden i et kriminelt ærinde, eller er kommet galt afsted som julemænd. Læs de spøjse historier her!

For de fleste er julemanden en gammel, hyggelig mand, som kommer med gaver. Men selv om det sikkert er sådan, det er fat med den ægte julemand, så bliver julemandsdragten også nogle gange brugt som skalkeskjul for kriminalitet.

Tyv forklædt som julemand sad fast i skorstenen

Det bliver så opdaget, alle de gange hvor det går galt. F.eks. da en 23-årig gut fra Seattle i USA satte sig fast i skorstenen på et hus, hvor han var ved at bryde ind iført julemandskostume.

Der sad han så i 6 timer og råbte på hjælp. Det fik han, da familien vågnede næste morgen. De ringede til brandvæsnet, der fik manden ud af skorstenen. Efter en tur på hospitalet endte manden i gitterly i King County fængsel for indbrudsforsøget.

Bombetrussel skulle skaffe mand et billede sammen med julemanden

En 45-årig mand fra Atlanta i USA blev anholdt, da han forklædt som julenisse fortalte julemanden i et stormagasin, at han havde en bombe på sig. Egentlig ville han gerne have taget sit billede sammen med centerets julemand.

Det viste sig dog at være en forkert strategi. I stedet udløste hans udmelding panik i storcenteret, og han fik et ufrivilligt ophold i politiets varetægt.

Julemandstyven fra Ringsted

En dengang 14-årig dreng fik sig noget af en overraskelse, da han i julen 2008 antraf en julemand med stort skæg i familiens entre. Han var i færd med at stjæle en taske i entreen.

Julemand eller ej. Drengen råbte op, og jog forbryderen på flugt. Om det fik nogen indvirkning på den unge mands julegavehøst det år, står hen i det uvisse.

Tysk julemand overfaldet af stressede julegavekøbere

En tysk julemand på vej hjem fra job fik indholdet af julegaver fra sin egen julesæk kastet efter sig. Det skete, da han i spøg spurgte to voksne mænd på jernbaneperronen om, hvad de ønskede sig til jul.

De rev gavesækken fra manden og kastede gaverne efter ham. Selv om det lyder ret harmløst, fik den stakkels julemand brækket to fingre, da han forsøgte at værge for sig. Havde han dog bare haft julesweatre til børn i de pakker.