Julesweater til kæledyret - sådan gør du

Vi elsker at pynte vores kæledyr, og at klæde de firbenede i menneskelignende antræk er slet ikke unormalt blandt danskere.
Nogle giver hunden en regnjakke på af praktiske årsager, mens andre klæder den ud som en ko i forbindelse med karneval eller lignende. Har du set den nyeste trend for kæledyr? Nu kan du klæde din hund eller kat i en julesweater, også ofte beskrevet som “ugly christmas sweater”, således at kæledyret også føler sig som en del af familien i juletiden.

Julesweaters til folket, og til dyrene …

Julesweaters er blevet en del af de danske hjem, og er definitivt kommet for at blive. Hvert eneste år ser man at salget af disse sweaters stiger, og du har sikkert lagt mærke til personer eller familier, som lægger billeder ud på sociale medier hvor de er klædt i matchende julesweaters. Det som (foreløbig) ikke har været lige så populært er at udklæde kæledyrene i matchende julesweaters. Denne trend er nu blevet almindelig i udlandet, og så er det egentlig bare et spørgsmål om tid før de firbenede herhjemme også kan posere stolt op det årlige familiefoto til jul.
Foreløbigt findes der (pudsigt nok) ikke nogen dedikerede butikker som sælger julesweaters til hunde, katte eller andre kæledyr. Frygt ikke, løsningen er relativ simpel.
Der findes flere måder du kan lave sådan en sweater på, det kræver naturligvis lidt fingersnilde og kreative evner. Det bedste ved det hele? Her er det helt op til dig hvilken stil du ønsker, for “menneskets bedste ven” kommer næppe til at have en mening alligevel.


Sådan laver du en julesweater til kæledyret

Afhængig af dit kæledyrs størrelse, kan fremgangsmåden variere lidt. For de fleste hunde vil det være mest aktuelt, at se efter julesweaters i børnestørrelse. Disse kan ganske enkelt tilpasses hundens størrelse, og med en saks, en nål og lidt tråd vil det gå ganske let, at tilpasse sweateren efter din firbenede vens behov. Vil du holde det så simpelt som muligt, er det egentlig nok at klippe ærmerne af sweateren, men det er naturligvis muligt at skræddersy den præcis til din hund, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det.

Julesweaters til hunde og andre kæledyr lyder måske som en skør idé, men de er trods alt en vigtig del af familien, og hvis du og familien vil vinde “likes” på de sociale medier, så er en sådan udklædning nærmest en garanteret vinder. For dig som ikke orker besværet med at tilpasse en sweater på denne måde, kan du trøste dig med at udvalget af færdigt tilpassede julesweaters til kæledyr snart bliver bedre.

NB! Husk at overvej hvilket stof sweateren er lavet af. Det er slet ikke sikkert, at din firbenede ven tåler stoffet lige så godt som du selv gør.