Julesweateren – påklædning for alle!

Julesweateren var oprindeligt tiltænkt et voksent publikum, men som populariteten er stadigt stigende er det ikke overraskende, at der er et tilsvarende voksende marked for de yngste af os, nemlig børnene. Der er ingen grund til at børnene ikke skal have deres helt egen kollektion med julesweaters, julen er trods alt en af de (hvis ikke den) vigtigste højtid for dem.

Mens julesweaters til voksne ofte er prægede af et mere konservativt mønster, med mindre de tilhører den humoristiske kategori, har børnene et bredere spektrum at boltre sig i. I modsætning til de voksnes mere traditionelle stilart har børnene en række julefortællinger, som de kan hente inspiration og motiver fra. Finder de ikke præcis det mønster de ønsker sig, kan de med enkelte midler lave det selv. Alt der behøves er en rød (eller måske grøn?) sweater, lidt stoflim og filt i de farver man ønsker sig. Herefter er det bare at gå i gang med at klippe og lime, bogstavelig talt, og lave sig den sweater man har lyst til. Vil man have en sweater som kan vaskes og bruges flere år, kan den med fordel syes, husk at bruge stof som ikke smitter af.

Dem med lidt mere fingersnilde, kan enten købe eller downloade et mønster til julesweater fra internettet og strikke den selv, eller man kan brodere, alt efter hvad man føler for og har tid til. Det enkleste er naturligvis at købe en færdig, og med det store udvalg, der findes idag skal der meget til for ikke at finde noget der passer.