Sådan vælger du din første julesweater

“Alle” vil have julesweaters nu, og du vil naturligvis ikke stå tilbage som den kedelige type, som altid bare har hvid skjorte på til fest og til julefejring i øvrigt. Hvilken julesweater skal du egentlig købe, og har du forstået hele oplægget med “Ugly Christmas Sweater”?
Hvis ikke, så skal du ikke være bekymret. I denne artikel vil vi nemlig introducere dig for denne nye og spændende trend, og sørge for at du går næste julefejring velforberedt i møde.

En overflod af nostalgi

For de fleste af os vil det, at trække i en julesweater byde på en masse nostalgi. Pludselig bliver det hele lidt mere uformelt, sådan var julefejring måske tidligere, og man føler måske endda lidt ekstra glæde bare ved at være iført dette lidt specielle klædestykke. Det første - og vigtigste - punkt, når det kommer til julesweaters er at kende sine omgivelser. Du er næppe den eneste, der stiller op i julesweateren, som du er så stolt af. I mange familier og kredse har det udviklet sig til en konkurrence.

Det betyder at du bør vide hvor fokus ligger. Skal der konkurreres i at have den “grimmeste” sweater, eller gælder det om at have den sweater med flest LED-lys og julesange installeret? Det kan hænde at aftalen forlyder, at man skal møde op i matchende julesweaters, og så kan man nok føle sig lidt skør hvis man møder op i Star Wars-designet julesweater, mens resten af familien kører et Rudolf- og rensdyr-tema. Når man skal vælge sin første julesweater, skal man selvfølgelig vælge efter egen smag, men omgivelserne spiller også en vigtig rolle her. Når du ifører dig en julesweater ønsker du naturligvis, at folk lægger mærke til den, og så er det op til dig selv at vælge hvilken reaktion du vil have. Latter, sætninger som “hvad i alverden….” og “Herregud” er alle indikationer på, at du har truffet det rigtige valg.

Lav din egen julesweater

Udvalget af julesweaters er de seneste eksploderet herhjemme, og det vil næppe udgøre et større problem, at finde en unik julesweater som ingen andre, i den nærmeste omgangskreds har.

Alligevel er noget af charmen ved hele konceptet, at man har noget helt unikt og personligt. Derfor er der bestemt intet i vejen med at lave sin egen julesweater. Dette kan gøres på mange måder, hvor nogle kræver specielle færdigheder med nål og tråd, mens andre igen vælger at købe en julesweater, som man modificerer med forskellige elementer.

Heldigvis stammer trenden med julesweaters fra “Ugly Christmas Sweater”, hvorfor det ikke nødvendigvis behøver at se pænt ud. Vores sidste gode råd handler om måden du går med sweateren på. Det er ekstremt vigtigt, at du lader sweateren tale for sig selv, og at du bærer den som var du iført en dyr smoking på en fem-stjerners restaurant. Du skal bære den med stolthed, samtidig som du tilsyneladende næsten ikke indser hvad du har på. Kun da vil du virkelig få den opmærksomhed du fortjener for den smukke julesweater, som du har udvalgt dig.

Held og lykke!