Nu har julesweateren fået sin egen mærkedag

Der findes mærkedage for det meste, så hvorfor skulle julesweateren ikke have sin egen mærkedag i kalenderen? Foreløbig er denne dag, som på nationalsproget hedder “National Ugly Christmas Sweater Day”, ikke specielt godt kendt i Danmark, men med det stadigt øgende antal danskere, som tager en ny julesweater på hvert eneste år, vil dette nok snart ændre sig. Den internationale julesweaterdag falder hvert eneste år på den tredje fredag i december, og vil i 2018 derfor falde på fredag d. 21. december. Så er det bare om at få klargjort din fineste julesweater!

- En stadig mere populær trend

Julesweateren er kommet for at blive, derom hersker der ingen tvivl. Op igennem 00’erne har disse “grimme julesweaters” fået enorm opmærksomhed i det store udland, hvor denne dag allerede er blevet vældig populær, og blandt andet bruges til indsamling af penge til børn i u-lande. Vi mener selvfølgelig, at man skal kunne gå med julesweater hver eneste dag i hele december, men at disse får en egen mærkedag hvor alle er “nødt” til at gå med dem, er naturligvis vældig morsomt. Det krydrer helt sikkert fredagen hvis alle på kontoret dropper skjorte og slips til fordel for den mere uformelle julesweater?

I Danmark er det muligvis stadig sådan, at man skal informere kollegerne på forhånd om, at der er dresscode den bestemte dag på arbejdspladsen, hvor alle skal møde op i julesweater. Hvis ikke kan man nok godt regne med, at ingen har hørt om “julesweater-dagen” og man bliver let den eneste, som tropper op i juletræsgrøn sweater med blinkende LED-lys på.

Hva gør man på julesweater-dagen?

Julesweater-dagen er ikke mere kompliceret end det, der ligger i navnet - du skal simpelthen bære din julesweater med stolthed, og håbe at alle omkring dig også gør det. Måske har man lavet sweateren selv, og gør dette håndværk til en årlig trend, således at der hvert år fremvises et hjemmeproduceret kunstværk  på denne dag. Der er, som nævnt, de som bruger denne dag til indsamling til velgørenhedsorganisationer, sådan gør man blandt andet i Storbritannien. Siden dagen fortsat er en relativt  ny begivenhed i Danmark, kan man selv være med til at påvirke hvordan dagen markeres herhjemme!

Den eneste “officielle regel” for julesweater-dagen er at man skal have sweaterne på hele dagen. For mange vil det helt praktisk betyde, at man skal begive sig rundt i dette farvestrålende kunstværk både på bussen, på arbejdspladsen, til aftensmaden efter arbejde og måske tilmed til fyraftensbajer, som ofte arrangeres midt på måneden på mange arbejdspladser. Skal man til en lille festlig markering af julen om aftenen - det er trods alt fredag - så skal julesweateren være på. Ingen undtagelser eller undskyldninger her, og mange får helt sikkert flashback til studietiden. Vi håber at du glæder dig lige så meget som os til årets julesweater-dag, og så håber at den med tiden vil blive mere og mere aktuel hjemme i Danmark også.